Nålebundet lue

Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke har vært den mest flittige bloggeren siste året. Men, det er ikke dermed sagt at jeg ikke har produsert litt innimellom.
Modellen min er forresten i ferd med å gro til, (dvs..over hodet på mamman sin).
Luen ble nålebundet høsten -09, så det er nok på tide med en massiv oppdatering de nærmeste dagene med ting som er produsert.
Luen er nålebundet med øreklaffer.


6 kommentarer

connie leira

07.04.2010 kl.18:46

Du for en fin hue,ligner noe eg prøvde meg på en gang men eg fikk det ikke til

Ingrid Galadriel

18.05.2010 kl.00:37

Oj! denne var skikkelig tøff!

Anne-Marit

08.06.2010 kl.13:43

Denna så virkelig kjekk ut! Hvordan har du fått til øreklaffene? Finnes det noen oppskrifter på saker i nålebinding?

Har sett flere teknikker på nålebinding og tror jeg har lært meg en ille innvikla måte. Jeg har dobbel løkke rundt tommelen, Ser flere bruker en med enkel løkke.

Anne-Marit

09.06.2010 kl.07:40

Virkelig en kjekk lue!

Hva slags garn har du brukt på denne?

Vet du om det finnes noen oppskrifter/mønster for nålebinding noe sted? Tenkte ikke på selve teknikken på hvordan en gjør det.

Saga

10.06.2010 kl.19:56

Anne: Jeg bruker aldri mønster når jeg nålebinder, men kansje det ligger noe på nett? På denne har jeg brukt Viking naturgarn. :)

Saga

10.06.2010 kl.20:03

Anne: Jeg har begynt på toppen av lua og når jeg nesten er ferdig legger jeg opp flere masker, nålebinder videre ned på andre siden av opplegget og videre i selve lua og fortsetter videre rundt hele. Da bygger det sewg opp en klaff.

Det fins mange forskjellige teknikker og noen er med flere løkker noen med en løkke rundt tommelen og noen uten løkke rundt tommelen, og man kan regulere tykkelsen på plagget med hvor mange masker man syr gjennom. Vet ikke om dette hjelper deg noe videre. Men jeg anbefaler deg å søke på nett og på youtube, der ligger det en del instruksjonsfilmer. :-)

Skriv en ny kommentar

hits