Plantefarging.

De siste dagene har jeg plantefarget ullstoff.

plantefarging 002
Fra hvitt med alun som forbehandling til....

plantefarging 004
knallgult med røsslyng noen timer senere. Etterhvert skal det viderebehandles med indigo for å få en grønn farge.

kopi5

kopi4
Jeg skyller stoffet i sjøen for å få vekk mestparten av lyngen.
plantefarging 005

kopi6

plantefarging 060
Kjekt med store sønner som kan hjelpe til, men alle som har tenåringer vet at det ikke alltid like populært å bli fotografert fra forsiden! :-D

4 kommentarer

muffin

20.09.2009 kl.12:36

Åh dette ser så artig ut, jeg er helt med! Tenk at det blir gult! Forstår iallfall at det blir grønt når man tilsetter indigo. Lurer på hva stoffet skal bli til?

ajende

30.09.2009 kl.09:58

Så morsomt det så ut. Og for en natur du har rundt deg. Herlig.

Knittingbird

30.09.2009 kl.18:39

Herlige bilder fra kyst-Nord-Norge:-) Og for en deilig gulfarge, nesten synd å lage grønt av den... Du ser frisk og flott ut, håper du har det riktig godt! Klem fra en gammel bloggkjenning med nytt nick;-)

Ida Dihle

05.11.2009 kl.16:10

Hei saga, jeg er for tiden veldig inntresert i å lære om plantefarging. Jeg går på nordland kunst- og filmfagskole og har nå et 2 ukers kurs om øko og relasjonell kunst, med Eva Bakkeslett. Og i den sammenheng tenkte jeg å lære hvordan man farger stoff på gammlemåten:) Jeg synes det du gjør så kjempe spennende ut. Jeg vet at dette er en ganske dårlig tid på året for slik farging, men kanskje du har noen tips til meg? det hadde vært kjempefint om vi kunne ta en prat:) Så hvis du har tid kan du kontakte meg via mail : ida_dihle@hotmail.com.

Skriv en ny kommentar

hits